FÖRDJUPA DIG INOM YOGANS VÄRLD TILLSAMMANS MED OSS!

Kurser & Workshops

Grund & Introduktionskurser i Ashtangayoga

Det perfekt sättet att börja din yogaresa tillsammans med oss på! Under våra populära grundkurser går vi lugn och ro igenom Ashtangayogans grunder. Vi går i lugn och ro igenom de inledande ställningarna men ger dig även en inblick i Ashtangayogans tradition och spännande värld! Våra grundkurser passar alla – nybörjare såsom mer erfarna yogisar – då vi anpassar praktiken just efter dina förutsättningar! 

 

Vi håller regelbundet dessa kurser och har olika upplägg såsom veckokurser om 2-5 gånger,  introduktionskurser under en helg och terminskurser som löper över hela terminen.  

Fördjupningskurs: Ashtanga Basic I

En kurs för dig som yogat hos oss ett tag och gjort Basic I-passet eller mer. 

 

Här lägger vi lite extra fokus på grunderna för vår praktik.  Fokus för denna workshop är att i teori och praktik titta in på Tristhana – andning & bandhas (kroppslås), ställningar och dristhi (blickfokus). Vi lägger även lite extra tid på att gå igenom de ställningar som ingår i Basic I-passet för att få tekniktips för vår praktik men även förstå dess effekter. 

 

Fördjupningsdag Ashtangayoga

En härlig och inspirerande dag i Ashtangayogans transformerande värld. En dag som riktar sig till dig som har yogat Ashtangayoga ett tag och vill fördjupa dig inom dess härliga värld, både när det gäller din yogapraktik på mattan men även få en lite djupare inblick i de övriga delarna av den åttafaldiga vägen.

 

En dag där vi blandar yogapraktik med teknikdiskussioner och fina samtal med yogafilosofin som ledstjärna. 

Workshops Ashtangayoga

Workshops där vi fokuserar på olika ämnen som rör vår Ashtangapraktik. Vi yogar tillsammans men i workshopsformat och fördjupar oss inom ämnet för den relevanta workshopen, både i teori och praktik.

 

Exempel på teman kan vara bakåtböjningar, huvudståneden, vridningar, stående ställningar och vår andning. 

 

Meditationskurser

Meditationen är ett fantastiskt verktyg och en viktig del i Ashtangayogans åttafaldiga väg. I dagens snabbrörliga samhälle med konstant brus och input från den yttre världen behöver vi ge oss själva tid att stanna upp. Tid att lyssna inåt.

 

Under våra meditationskurser blandar vi teori med praktik. Med utgångspunkt i yogafilosofin samt västerländsk litteratur kommer vi diskutera hur allt hänger ihop. Vår kropp, vårt sinne, våra tankar, vårt ego mm. Du kommer få testa på olika meditationsmetoder och få uppleva hur du kan använda meditationen för att lära känna ditt sanna jag, för att få vägledning i livet och för att utvecklas som person.

 

Hos oss hittar du allt från mer grundläggande meditationskurser såsom chakrameditations- och balanseringskurser. 

Kurser inom Yogafilosofi

Yogafilosofin bjuder in oss till en så spännande värld. En värld där vi får göra en djupdykning i oss själva utanför yogamattan genom studier och reflektion. Genom att studera Yoga Sutras och andra uråldriga skrifter ökar vi förståelsen för oss själva och vi får verktyg som vi kan använda i vardagen för att underlätta vardagen och livet. För att må bättre och lära känna oss själva lite mer på djupet.

 

Yogafilosofin har en central roll i Ashtangayogan då de två första delarna av den åttafaldiga vägen – Yamas & Niyamas – hör till yogafilosofin. Under dessa kurser möter du likasinnade yogisar med ett intresse och en nyfikenhet på yogan även utanför mattan. Vi blandar föreläsningar, egenstudier med fina diskussioner och workshops. Även här erbjuder vi olika format såsom grundkurser och fördjupningskurser.