ÅTERHÄMTNING & VILA PÅ DJUPET

Yinyogalärarutbildning!

Vad är Yinyoga?

Yinyogan är en lugn och helande yogaform som är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin, och som verkligen gör underverk för kropp, sinne och själ. 

I Yinyogan gör vi positioner liggande eller sittande och stannar i varje position i 3–5 minuter. I denna yogaform pressar vi oss inte alls och stannar upp direkt när vi möter vårt motstånd. Här handlar det inte om att gå till ytterlägen utan om att lyssna in och slappna av och låta kroppen, andetaget och tiden göra jobbet.

Vi jobbar med våra yinpartier så som bindväv, leder och ligament. Delar av kroppen som ofta stelnar till och torkar, vilket medföljer att vi känner oss stela och orörliga. Genom våra yinpositioner återför vi fukt till dessa delar av kroppen, den blir följsammare och smidigare. När dessa delar blir smidigare och man ökar rörligheten, blir det också enklare för musklerna att arbeta optimalt.

En forskningsrapport gjord av Doktor Hiroshimi Motoyama (Japan), visar på att de s k nadis, eller energikanaler som man länge känt till finns i kroppen, löper sublimt i vår bindväv. Så genom att stretcha bindväven stärker vi och möjliggör ett bättre energiflöde i våra energikanaler.

I vår stressade vardag upplever många människor att orken tryter, att det blir för mycket stress, att de stelnar till i kropparna och får värk – ett sätt att motverka detta och förebygga, kan vara yinyogan! När energin flödar mera fritt får man mer kraft och energi. Genom att i lugn och ro stretcha utan att forcera och istället bara genom att slappna av, sträcker vi på bindväven och därmed förbättra energiflödet i kanalerna. 

Yinyogautbildning hos oss!
 
Våra yinyogalärarutbildningar passar både dig som vill fördjupa dig inom yinygogans värld för egen del samt för dig som vill börja hålla klasser.
 
Utbildningen består av olika moduler och vi har för närvarande två moduler, en grundmodul, där du får en inblick i yinyogans grundprinicper och Fördjupning 1 – Mindfulness & Meditation utifrån det yogiska perspektivet. Fler moduler med olika teman kommer framöver. 
 
Grundmodulen hålls av Ann Svärdfelt som har mångårig erfarenhet av att öva, leda och utbilda i yinyoga. Ann var en av de första i Sverige att undervisa yinyoga i början av 2000-talet.
Fördjupning 1 hålls av Linda Voltaire & Linda Eriksson.
Linda V är grundare till Yoga With a Silver Lining och driver idag våra yogashalor både i Kalmar och Göteborg.
Linda E driver tillsammans med Linda V våra båda shalor i Kalmar.
 
För datum och mer information om respektive modul, se nedan.