STILLA DITT SINNE & LÄR KÄNNA DIG SJÄLV MED MEDITATIONENS KRAFT

Kurser & workshops

EN KURS I MINDFULNESS & SJÄLVKÄNNEDOM

Vår grundläggande meditationskurs

Under denna populära meditationskurs kommer du att få en grundläggande förståelse för vad mindfulness och meditation är, hur yogan ser på meditationen, hur allt hänger ihop och vad som är våra största hinder för att vara här och nu.
 
Föreläsningar och diskussioner varvas med praktik där du kommer få testa på olika meditationsmetoder, både kortare mindfulnessövningar men även lite längre meditationsstunder – allt för att du ska få uppleva hur du kan använda meditationen i vardagen för att stilla dit sinne och för att lära känna dig själv lite mer på djupet. 
 
Varje tillfälle har ett specifikt tema och deltagarna får uppgifter att arbeta med mellan varje tillfälle. Förutom själva meditationerna kommer du även få verktyg och ramverk för att kunna arbeta med din självutveckling på ett mer strukturerat sätt.
En kurs i självkännedom & utveckling

Chakrameditation & balansering Steg 1

Bekanta dig med ditt energisystem, det så kallade chakrasystemet, i denna djupgående meditationskurs. 
 
Utöver vår fysiska kropp så har vi människor en energikropp. Inom yogan handlar allt om just denna energi. Att släppa på blockeringar så att energin ska kunna flöda mer fritt så att vi ska kunna hitta balans i livet och komma i kontakt med oss själva på ett djupare plan. Alla våra intryck, allt vi skickar ut till omvärlden passerar genom vår energikropp och här hittar vi allt det som gör oss till dem vi är. Det vi inte direkt kan ta på eller se men det som vi upplever varje dag. Vår personlighet, våra känslor, vår energi.
 
Att utforska vårt chakrasystem är lite som att öppna vår egen uppslagsbok där varje chakra har hand om olika delar av vår fysiska kropp men även olika känslor. Under Steg 1 ges en generell introduktion till vårt chakrasystem. Vi fokuserar sedan på våra tre fysiska chakran – rot-, sakral- och solarplexuschakrat.
 
Under Steg 2 utforskar vi vårt hjärtchakra samt våra  tre andliga chakran – hals-, tredje ögat och kronchakrat. 
 
Utöver djupare meditationer och balanseringsövningar innehåller varje tillfälle en föreläsningsdel och diskussioner. Du får även ett kompendium med en kortfattad sammanfattning om chakrasystemet.