SOUND & VIBRATIONS HEALING

Ljudens & Vibrationernas Värld!

EN TUSENÅRIG HISTORIA

Gongens Helande Vibrationer

Gongen har en tusenårig historia och det sägs att den första yogapraktiken som beskrevs i de gamla skrifterna inte handlade om positioner, andning eller meditation utan om mantra och ljud.

I grund och botten vibrerar allt i hela universum i olika frekvenser. Detta inkluderar även våra kroppar och varje cell i vår kropp som vibrerar har en viss frekvens. När vibrationerna kommer i obalans får vi obalanser i kroppen som tex olika sjukdomar, trötthet eller dåligt psykiskt mående. 

Ljud och vibrationer förflyttar sig genom olika materia olika snabbt. I luften sprids ljudet av en hastighet av 330m/sekund. I vatten sprids det med 1500m/sekund. Våra kroppar består av ca 70% vatten vilket gör att ljud och vibrationer från gong påverkar varje cell i vår kropp snabbt och effektivt för att återställa balansen. Allt som redan är i balans och harmoni blir stärkta av vibrationer från en gong. Ljudet från en gong anses vara universell och kan hjälpa till att återställa obalanser.

Hjärnan försöker regera alla ljud till om det är farligt eller ofarligt, om den ska fly  eller vara i harmoni. Ljudet ifrån en gong kan hjärna inte passera, den hittar inget fack till ljudet som farlig eller harmoniserande så ”den ger upp” och monky mind tystnar, det blir stilla i sinnet.  

Hos oss kan du både få uppleva Lottens ljuvliga Gong- och Ljudbad och Yinyoga med Sound Healing.

TA EMOT, SLAPPNA AV & NJUT

Klangens Mjuka & Lugnande toner

Klang är ett ljud och en vibration som uppstår när man spelar på de handgjorda klangskålarna. Det finns terapeutiska skålar som är stämda i en vibration som är i samklang med en kropps vibration när den är i harmoni. Varje kroppsdel har sin egna vibration och det finns således olika skålar för olika kroppsdelar. Ex finns de hjärtskål som har en frekvens som passar in på hjärtat, bäckenskålen som har en frekvens som passar för nedre delan av kroppen och ledskålen som har en frekvens som passar för leder och ligament.

Bildligt förklarat vad som sker i kroppen när den nås av klangskålarnas vibrationer: 

Om en sten kastas i en damm, kommer koncentriska vågor spridas över vatten ytan. Varje molekyl i vattnet kommer att förflyttas på detta sätt. Liknande händer i våran kropp då de nås av vibrationerna då vi består av 70-80% vätska. Vibrationerna från skålarna sprids på ett försiktigt sätt genom kroppens vätska i muskler, leder, ligament,  vävnader, ben, håligheter och organ och stimulerar hela kroppen. Spänningar och blockeringar blir försiktigt avlägsnade. Märkbart är att ju friare kroppen är från spänningar och blockeringar ju mer kan man känna vibrationerna spridas i kroppen.

Klangens mjuka och lugnande effekter får du framförallt uppleva i Lottens Yinyoga med Sound Healing, våra Yinyoga Deluxpass och Gong & Ljudbad. 

Lotten erbjuder även Sound Healing Massage. En magisk massage där med hjälp av klangskålarnas ljud & vibrationer helar kroppen på djupet. Läs mer om denna massage HÄR