SOUND- & VIBRATIONSHEALING

Ljudens & Vibrationernas Värld!

EN TUSENÅRIG HISTORIA

Gongens Helande Vibrationer

Gongen har en tusenårig historia och det sägs att den första yogapraktiken som beskrevs i de gamla skrifterna inte handlade om positioner, andning eller meditation utan om mantran och ljud.

I grund och botten vibrerar allt i hela universum i olika frekvenser. Detta inkluderar även våra kroppar och varje cell i vår kropp som vibrerar har en viss frekvens. När vibrationerna kommer i obalans får vi obalanser i kroppen som kan visa sig genom olika sjukdomar, trötthet eller dåligt psykiskt mående. 

Ljud och vibrationer förflyttar sig genom olika materia olika snabbt. I luften sprids ljudet av en hastighet av 330 m/sekund. I vatten sprids det med 1 500 m/sekund. Våra kroppar består av ca 70 procent vatten vilket gör att ljud och vibrationer från en gong påverkar varje cell i vår kropp snabbt och därmed effektivt kan återställa balansen. Ljudet från en gong anses vara universellt och kan alltså hjälpa till att återställa obalanser, medan allt som redan är i balans och harmoni blir stärkta av vibrationer från en gong.

När hjärnan nås av ett ljud försöker den utröna om det är farligt eller ofarligt, om den ska fly eller vara i harmoni. Ljudet från en gong kan hjärnan inte placera, den hittar inget fack – farligt eller välgörande – att stoppa ljudet i, så ”den ger upp”. Resultatet blir att vårt så kallade monkey mind tystnar och det blir stilla i sinnet.  

Hos oss kan du både få uppleva Lottens ljuvliga gong- och ljudbad och Yinyoga med sound healing.

Gong och ljudbad är den häftigaste upplevelsen jag haft på länge. Kroppen och sinnet tas till en helt ny nivå. Det helande ljudet och vibrationerna gör att kroppen får en avkoppling ända inifrån och ut. Kroppen och sinnet får en återhämtning som inte är av denna världen.

Angelica
TA EMOT, SLAPPNA AV & NJUT

Klangens Mjuka & Lugnande Toner

Klang är ett ljud och en vibration som uppstår när man spelar på handgjorda klangskålar. Det finns terapeutiska skålar som är stämda i en vibration som är i samklang med en kropps vibration när den är i harmoni. Varje kroppsdel har sin egen vibration och det finns således olika skålar för olika kroppsdelar. Till exempel så finns det en hjärtskål som har en frekvens som passar in på hjärtat, en bäckenskål som har en frekvens som passar för nedre delen av kroppen och en ledskål som har en frekvens som passar för leder och ligament.

Detta sker i kroppen när den nås av klangskålarnas vibrationer: 

Om en sten kastas i en damm, kommer koncentriska vågor att spridas över vattenytan. Varje molekyl i vattnet kommer att förflyttas på detta sätt. Eftersom vi människor består av 70–80 procent vätska äger ett liknande förlopp rum i vår kropp då den nås av vibrationer från klangskålar. Vibrationerna från skålarna sprids på ett försiktigt sätt genom kroppens vätska i muskler, leder, ligament, vävnader, ben, håligheter och organ och stimulerar på så sätt hela kroppen. Spänningar och blockeringar blir försiktigt avlägsnade. Märkbart är att ju friare kroppen är från spänningar och blockeringar, desto mer kan man känna vibrationerna spridas i kroppen.

Klangens mjuka och lugnande effekter får du framförallt uppleva i Lottens Yinyoga med sound healing, våra Yinyoga Deluxpass och Gong- & Ljudbad. 

Lotten erbjuder även sound healing-massage – en magisk massage som med hjälp av klangskålarnas ljud och vibrationer helar kroppen på djupet. Läs mer om denna massage HÄR

Lottens Yinyoga med Soundhealing får en att slappa av och kroppen att återhämta sig på en nivå jag aldrig varit med om förut. Vibrationerna av skålarna och Lottens kunniga och harmoniska sätt gör att kroppen får en optimal vila. Jag känner mig alltid som en ny människa efter ett yinyoga pass med Lotten och hennes klangskålar.

Angelica