EN TRANSFORMERANDE RESA I SJÄLVUTVECKLING & LEDARSKAP!

Lärlingsprogrammet i Ashtangayoga!

Letar du efter ett yogalärarutbildning i Sverige? Vill du bli yogalärare & samtidigt utveckla dig själv både på och utanför mattan? Då är lärlingsprogrammet i Ashtangayoga en fantastisk möjlighet för dig!

Lärlingsprogrammet är ett helt unikt program, ett unikt sätt att utbilda sig till yogalärare på. En fantastisk möjlighet att få en djupare förståelse för men också en möjlighet att få uppleva och ta till dig Ashtangayogans härliga & transformerande värld.   

Ett program som bygger helt på dina förutsättningar istället för antal timmar. Där du utbildar dig i den takt som passar dig och din situation. Där du får stöttning under hela din utbildningstid och får vara del av en härlig community med regelbundna aktiviteter & möten – på plats & online. 

Lärlingsprogrammet vänder sig till dig som vill fördjupa dig inom Ashtangayogans transformerande värld, din egen inre resa och bli lärare i Ashtangayoga.

Upplägget ger möjlighet till personlig utveckling på djupet samt gedigen fördjupning i sin egen praktik. Såväl teori som praktik ingår. Fokus ligger på att utbilda bra ledare som är trygga i sin egen träning, leda grupper med tydlighet och närvaro samt se till helheten.

Inom Ashtangayogan är relationen mellan lärare och elev mycket viktig och lärlingsprogrammet bygger på denna princip. Även om vi börjar undervisa yoga är vi alla elever livet ut och att ha sin lärare vid sin sida på denna resa är ett fantastiskt stöd. Att välja en lärare som du känner tillit till men som du även känner kan utmana dig och hjälpa dig att utvecklas är därför ett av de viktigaste beslutet när du påbörjar en yogalärarutbildning. 

PROGRAMMETS UPPBYGGNAD

Ett Program i Fyra Delar

Programmet är uppdelat i en introduktionskurs följt av tre huvudsteg. Du behöver inte gå alla delar. Du bestämmer dig för en del i taget och vi utvärderar tillsammans om och när det är dags att gå vidare till nästa steg. Du gör varje steg i din takt men det finns en maxgräns för varje steg.

Programmet innehåller följande delar

♥ Din egen asanapraktik & personliga utveckling – Grunden i, och en förutsättning för, att kunna gå och fortsätta programmet

♥  Teori – Studier av hemuppgifter och delar av yogans huvudverk (shastras) såsom Yoga Sutras och Hatha Yoga Pradipika samt introspektion – det vill säga studerande av dig själv i livet och vardagen

♥ Lärardelen: Att hålla klasser. Det är ofta när vi börjar lära ut som vi verkligen börjar förstå och kan ta till oss yogans verktyg.

Se en kortare sammanfattning av varje steg nedan.

För mer information hör av er till Linda V på info@yogawithasilverlining.com.

Ashtangayoga yoga with a silver lining yoga kalmar yoga göteborg

∼ Fokus på din egen asanapraktik

∼ Hemuppgift: Yogan & Ashtangayogans grunder 

∼ Tid: Max 3 månader

∼ Fortsatt fokus på din asanapraktik

∼ Leda grundkurser & Basic 1-pass 

∼ Yogafilosofistudier – Yoga Sutras kapitel 2: Sadhana Pada 

∼ Tid: Max 1 år

∼ Fortsatt fokus på din asanapraktik

∼ Leda fortsättningskurser fram till Maricasana A + intro justeringar

∼ Yogafilosofistudier – Yoga Sutras kapitel 1: Samadhi Pada 

∼ Hemuppgift: Sammanfattning steg 1 & 2 

∼ Tid: Max 1 år

∼ Fortsatt fokus på din asanapraktik

∼ Leda Hela Första Serien (Primary Series) inkl justeringar

∼ Studier av Hatha Yoga Pradipika

∼ Tid: Max 1 år

När du börjar lärlingsprogrammet blir du del av en härlig community med likasinnade.

Vi har regelbundet kurser, workshops och event i båda våra shalor i Kalmar och Göteborg. Vi ordnar regelbundet yogahelger och Ann besöker våra shalor minst en gång per termin. Utöver detta har vi Zoom-möte två gånger per månad. Dessa möten är en viktig del av programmet och vi ser därför dessa möten som obligatoriska.

Programmet riktar sig främst till dig som letar efter en yogalärarutbildning i Kalmar eller en yogalärarutbildning i Göteborg då vi har våra två shalor här. I vissa fall gör vi dock undantag och har i nuläget även lärlingar i Stockholm, Norrköping och Halmstad. 

VILKA ÄR VI?

Lärare för Programmet

Vi som kommer att vara vid din sida under utbildningstiden är Linda V och/eller Linda E och Ann Svärdfelt.

Ann är auktoriserad Ashtangalärare och har arbetat heltid med yoga i 20 år. De senaste 10 åren med att utbilda yogalärare inom Ashtangayoga. Läs mer om Ann HÄR.

Linda V är grundare av Yoga with a Silver Lining i både Kalmar och Göteorg och har själv gått lärlingsprogrammet med Ann som lärare. Efter 12 år inom näringslivet i Stockholm och Moskva bytte hon bana när hon hittade Ashtangayogan och arbetar nu heltid med just yogan. Du kan läsa mer om Linda V och hennes resa HÄR.

Även Linda E har gått lärlingsprogrammet för Ann och driver nu våra shalor och retreats tillsammans med Linda V. Även Linda E arbetar heltid med yogan och du kan läsa mer om henne HÄR.

Vill du veta mer om lärlingsprogrammet? Hör då av dig till Linda V på info@yogawithasilverlining.com så skickar vi mer information till dig och tar ett samtal där vi går igenom lite mer detaljer kring upplägg mm. 

Vi ser så fram emot att börja denna resa tillsammans med dig!

Linda, Linda & Ann

NÅGRA ORD FRÅN

Våra Lärlingar