ÅTERHÄMTNING & VILA PÅ DJUPET

Yinyogalärarutbildning!

VAD ÄR YINYOGA?

Yinyogan är en lugn och helande yogaform som är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin, och som verkligen gör underverk för kropp, sinne och själ. 

I Yinyogan gör vi positioner liggande eller sittande och stannar i varje position i 3–5 minuter. I denna yogaform pressar vi oss inte alls och stannar upp direkt när vi möter vårt motstånd. Här handlar det inte om att gå till ytterlägen utan om att lyssna in och slappna av och låta kroppen, andetaget och tiden göra jobbet.

Vi jobbar med våra yinpartier så som bindväv, leder och ligament. Delar av kroppen som ofta stelnar till och torkar, vilket medföljer att vi känner oss stela och orörliga. Genom våra yinpositioner återför vi fukt till dessa delar av kroppen, den blir följsammare och smidigare. När dessa delar blir smidigare och man ökar rörligheten, blir det också enklare för musklerna att arbeta optimalt.

En forskningsrapport gjord av Doktor Hiroshimi Motoyama (Japan), visar på att de s k nadis, eller energikanaler som man länge känt till finns i kroppen, löper sublimt i vår bindväv. Så genom att stretcha bindväven stärker vi och möjliggör ett bättre energiflöde i våra energikanaler.

I vår stressade vardag upplever många människor att orken tryter, att det blir för mycket stress, att de stelnar till i kropparna och får värk – ett sätt att motverka detta och förebygga, kan vara yinyogan! När energin flödar mera fritt får man mer kraft och energi. Genom att i lugn och ro stretcha utan att forcera och istället bara genom att slappna av, sträcker vi på bindväven och därmed förbättra energiflödet i kanalerna. 

ATT UTBILDA DIG HOS OSS!
 
Vi är så glada att äntligen kunna lansera vårt egna Yinyogalärarprogram. Ett program som bygger på de utbildningar som vi har gått och vår syn på yinyogan från det yogiska perspektivet. Våra upplevelser och erfarenheter som elever och lärare. En kärna som bygger på den egna praktiken då vi är fast övertygade om att vi endast kan lära ut det vi själva har upplevt och att vi alla i första hand är elever. Men också på en fortsatt kontakt och ett forsatt studerande efter själva utbildningsdagarna. 
 
Yinyoga för oss!
För oss är yinyoga en plats där vi får stanna upp. Släppa görandet och bara vara. Landa djupt in i kroppen samtidigt som vi övar oss på att stilla vårt sinne. En passiv stretch tillsammans med en stunds stilla meditationspraktik.
 
Ett möte mellan kropp och andetag som leder till närvaro. Ett tillstånd där läkning och helande får ta plats. Fysiskt, emotionellt, mentalt och spirituellt.
 
Där vår inre utveckling kan påbörjas eller fördjupas. En möjlighet att få möta det vi bär på. Få släppa på blockeringar och det som håller oss tillbaka. Men också en möjlighet att öppna och ge plats för det vi vill ha mer av i vårt liv. 
 
Vårt utbildningsprogram
Våra yinyogalärarutbildningar passar både dig som vill fördjupa dig inom yinygogans värld för egen del samt för dig som vill börja hålla klasser.
 
Vår utbildning består av olika moduler och du väljer själv hur många moduler du vill gå.
Vi har för närvarande följande moduler.
– Yinyoga Grund: Yinyogans grunder
– Fördjupning 1: Mindfulness & Meditation utifrån det yogiska perspektivet
– Fördjupning 2: Energi – Kinesisk medicin och vårt chakrasystem
 
Utbildningen hålls av Linda Voltaire & Linda Eriksson.
Linda V är grundare till Yoga With a Silver Lining och driver idag våra yogashalor både i Kalmar och Göteborg.
Linda E driver tillsammans med Linda V våra båda shalor i Kalmar.
 
Alla moduler består av teori i form av föreläsningar, av Linda & Linda men även experter inom aktuella områden, yinyoga- och meditationspraktik samt egenstudier av det kompendium och utvalda böcker.
 
För erhållande av diplom krävs även att deltagarna gör en teoretisk hemuppgift. I vissa moduler ingår även att leda klasser och få feedback på dessa. 
 
För dig som bor i Göteborg och Kalmar så finns det möjlighet att hålla yinyogaklasser hos oss om förutsättningarna för detta känns rätt.
 
Vi har endast ett begränsat antal deltagare på våra utbildningar (ca 15 stycken) för att vi ska kunna möta dig där du är och för en personlig och genuin upplevelse och utbildning. 
 
För datum och mer information om respektive modul, se nedan.
 

Fördjupning 3 - Kinesisk Medicin & Vårt Chakrasystem

Vårterminen 2025