YINYOGA

Återhämtning & Vila På Djupet

OMFAMNA STILLHETEN & NJUT AV

En Lugn Stund På Mattan!

Yinyogan är en lugn och helande yogaform som är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin, och som verkligen gör underverk för kropp, sinne och själ. 

 

I Yinyogan gör vi positioner liggande eller sittande och stannar i varje position i 3–5 minuter. I denna yogaform pressar vi oss inte alls och stannar upp direkt när vi möter vårt motstånd. Här handlar det inte om att gå till ytterlägen utan om att lyssna in och slappna av och låta kroppen, andetaget och tiden göra jobbet.

 

Yinyogan kan ses som en passiv stretch där vi kommer åt våra innersta yinpartier såsom bindväv, skelett, ligament, leder och inre organ – ställen där vi ofta håller mycket spänningar men som är svåra att komma åt. Vårt sinne får även en välbehövlig vila och vi tränar oss på att vara här och nu. 

EN LÄKANDE & HELANDE STUND FÖR

Kropp, Sinne & Själ!

För att kroppen verkligen ska kunna slappna av använder vi bolster, kuddar och filtar. Eftersom vi stannar en längre stund i varje position slappnar musklerna av och vi kommer åt stelhet och blockeringar i vår bindväv samt på andra ställen i kroppen som vi sällan kommer åt annars. 

 

Vi omfamnar känslan av lugn och ro i positionerna och med hjälp av andetaget övar vi oss på att stilla vårt sinne, att vara här och nu. Detta hjälper kroppen att koppla på det parasympatiska nervsystemet som ansvarar för just återhämtning, vila och läkning. 

 

Yinyogan bygger på kinesisk medicin och metoden hjälper även vår kropp att släppa på blockeringar i våra energikanaler (meridianer inom kinesisk medicin) så att energin kan börja flöda fritt igen. Det är en yogaform som verkligen gör underverk för kropp, sinne och själ … på djupet! 

VILA DIG I FORM

Yinyogans Effekter

Yinyogan har många härliga effekter. Nedan ser du några av dem. 

  • Hjälper kroppen att släppa stelhet och blockeringar genom att mjuka upp bindväv, leder, ligament och skelett.
  • Förbättrar kroppens energiflöde (qi eller prana) genom att släppa på blockeringar i våra energikanaler (meridianer eller nadis).
  • Ger kropp och sinne lugn och ro då vi hjälper kroppen att koppla på det parasympatiska nervsystemet som ansvarar för återhämtning och vila.
  • Hjälper oss öva på att släppa våra tankar och landa i ett meditativt stadium och komma i kontakt med oss själva på djupet.
  • Hjälper mot smärtproblematik då både kropp och sinne får vila.

Landa på mattan och vila dig i form med Yinyogan!

FÖR VEM PASSAR YINYOGA?

Var Du Vill, När Du Vill & För Alla Som Vill!

Alla kan göra Yinyoga! Du behöver inga som helst förkunskaper.

 

Vi brukar säga att Yinyoga är en kreativ yogaform. Vi utgår från en position men anpassar den sedan helt efter dina förutsättningar. Vi använder bolster, kuddar och filtar för att hitta in en position där din kropp kan slappna av på djupet och hitta vila. 

 

Du behöver inte ens en yogamatta eller yogakläder för att göra några Yinyogapositioner – det är verkligen en yogaform som du kan utöva var och när som helst! Det enda som behövs är en plats att slappna av på. Så ta med dig Yinyogan hem, in i vardagen och ge dig själv en stunds vila och återhämtning när du känner att du behöver.