YINYOGA

Återhämtning & Vila på Djupet

OMFAMNA STILLHETEN & NJUT AV

En Lugn Stund på Mattan!

Yinyogan är en lugn och helande yogaform som är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin som gör underverk för kropp, sinne & själ. 

 

I Yinyogan gör vi positioner liggande eller sittande och stannar i varje position i 3-5 minuter. I yinyogan pressar vi inte och vi stannar direkt när vi möter vårt motstånd istället för att gå till ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen, andetaget och tiden göra jobbet.

 

En mer passiv stretch där vi kommer åt våra innersta yinpartier såsom bindväv, skelett, ligament, leder och inre organ. Ställen där vi ofta håller mycket spänningar men som vi så sällan kommer åt. Vårt sinne får även en välbehövd vila och vi tränar oss på att vara här och nu. 

EN LÄKANDE & HELANDE STUND FÖR

Kropp, Sinne & Själ!

Vi använder bolster, kuddar och filtar för att vår kropp ska kunna slappna lite extra. När vi stannar en längre tid i positionerna slappnar musklerna av och vi kommer åt stelhet och blockeringar i vår bindväv. Områden som vi sällan kommer åt annars. 

 

Vi omfamnar känslan av lugn och ro i positionerna och med hjälp av andetaget övar oss på att stilla vårt sinne, att vara här och nu. Hjälper kroppen att koppla på det parasaympatiska nervsystemet som ansvarar för just återhämtning, vila och läkning. 

 

Yinyogan bygger på kinesisk medicin och metod hjälper även kroppen att släppa på blockeringar i våra energikanaler, så kallade meridianer enligt kinesisk medicin, så att energin kan börja flöda fritt igen. En yogaform som gör underverk för kropp, sinne & själ…på djupet! 

VILA DIG I FORM

Yinyogans Effekter

Yinyogan har många härliga effekter. Nedan är några av dem. 

  • Hjälper kroppen att släppa stelhet och blockeringar genom att mjuka upp vår bindväv, leder, ligament och skelett 
  • Förbättrar kroppens energiflöde (qi eller prana) genom att släppa på blockeringar i våra energikanaler (meridianer eller nadis)
  • Ger kropp och sinne lugn och ro då vi hjälper kroppen att koppla på vårt parasympatiska nervsystem som ansvarar för återhämtning och vila
  • Övar oss på att släppa våra tankar och landa i ett meditativt stadie och komma i kontakt med oss själva på djupet
  • Hjälper mot smärtproblematik då både kropp och sinne får vila

Landa på mattan och vila dig i form med Yinyogan!

FÖR VEM PASSAR YINYOGA?

Vem som helst, var som helst, när som helst!

Alla kan göra yinyoga! Du behöver inga som helst förkunskaper.

 

Vi brukar säga att yinyoga är en kreativ yogaform. Vi utgår från en position men sedan anpassas denna helt efter dina förutsättningar. Vi använder bolster, kuddar och filtar för att hitta in en position där din kropp kan slappna av och hitta vila. 

 

Du behöver inte ens en yogamatta eller yogakläder för att göra några yinyogapositioner. En yogaform som du kan göra den var som helst och när som helst. Det enda som behövs är en plats att slappna av på. Så ta med dig Yinyogan hem, in i vardagen och ge dig själv en stunds vila och återhämtning när så behövs!