MÖT VÅR LÄRARE

Ann Svärdfelt

Parampara

Inom Ashtangayogan är relationen mellan lärare och elev extra viktig. Ända sedan yogan uppstod har den traditionellt förts vidare muntligt från lärare till lärare, och så har även varit fallet med Ashtangayogan.  

Guru (lärare på sanskrit) betyder en lärare eller mästare som tar en människa från mörkret till ljuset. ”Gu” betyder mörker och ”ru” betyder ljus. Utan lärare ingen djupare utveckling. 

Ann Svärdfelt är vår huvudlärare och med sitt underbara sätt att möta varje elev och individ precis där de är så sprider hon en fantastisk energi och glädje för Ashtangayogan vidare!

ANN SVÄRDFELT - VÅR HUVUDLÄRARE

Kunskap, Intuition och Glädje

2011 fick Ann sin auktorisering som yogalärare av Sharath Jois, som idag driver Ashtangayogan ifrån Mysore i Indin.

 

Ann har grundat tre yogaskolor – shalas – i hemstaden Östersund samt i Malmö och Åhus. Idag verkar hon som fristående yogalärare med workshops och gästspel på olika yogaskolor runt om i världen.

 

Det dubbelriktade lärandet är centralt i Anns yogautövande. Hon ser sig själv först och främst som elev – sadhaka – vilket lär henne att i sin tur möta andra elever. Förutom de många yogis som tar del av hennes klasser har hon ett lärlingsprogram med ett drygt tjugotal adepter.

 

Hon är också utbildad inom Ayurveda och håller både i fristående föreläsningar och hela utbildningar, bland annat vid Ayurveda-akademin i Stockholm.

 

Ann Svärdfelt Yoga

FRÅN ASHTANGANS KÄLLA

Mysore Indien

Ann upptäckte ashtangayogan i dryga 30-årsåldern. Det var vid en workshop med den amerikanske yogaläraren Stan Woodman och insikten var omedelbar: detta var vad hon skulle ägna sig åt resten av sitt liv. 

Idag är Ann auktoriserad ashtangayogalärare level 1, utbildad vid Sharath Yoga Centre i Mysore, Indien. Hon mötte sin lärare Sharath Guruji Jois under ett besök i New York 2005. Det var under en workshop med Sri K Pattabhi Jois, Ashtangayoga-traditionens grundare och även Sharaths morfar. Sharath assisterade Ann på mattan och energin och tilliten fanns där omedelbart. 

Sedan dess har Ann tillbringat flera längre perioder i Mysore vid skolan som är modershala för den Ashtangayoga som undervisas världen över. Hon är väl orienterad i yogans traditionella skrifter och fortsätter att fördjupa sig i dess lärdomar. Yogans filosofi är också en viktig ingrediens i hennes egen undervisning.

 

Linda och Ann driver lärlingsprogrammet tillsammans och Ann besöker regelbundet våra shalor i Kalmar och Göteborg. Ann håller även regelbundet utbildningar hos oss. Så missa inte att vara med på hennes härliga workshops och utbildningar och ta del av den härliga energi som alltid skapas när Ann är på besök!

”Jag är ödmjuk över att jag får ägna mig åt ashtangayoga.

Att lära ut denna tradition är djupgående och meningsfullt på många plan. Jag märker det på att mina elever släpper stress och mår bättre av yogan.

Precis som jag själv gjort.”