DATUM
Start 9 Mars
TID
19.45-21.00
LÄRARE
Linda E
INVESTERING
750 kr

Grundkurs Yogafilosofi

Varmt välkommen in i Yogafilosofins underbara värld!
5 torsdagar, går även bra att delta Online!
 

Yogafilosofin bjuder in oss till en så spännande värld. En värld där vi får göra en djupdykning i oss själva utanför yogamattan genom studier och reflektion. Genom att studera Yoga Sutras och andra uråldriga yogiska skrifter ökar vi förståelsen för oss själva, för livet och får verktyg som vi kan använda i vardagen för att underlätta vardagen och göra livet lite härligare. För att må bättre och få uppleva mer glädje.

Yogafilosofin har en central roll i Ashtangayogan då de två första delarna av den åttafaldiga vägen – Yamas & Niyamas – hör till yogafilosofin.

Yamas 5 principer berör hur vi ska förhålla oss mot andra och oss själva. Att exempelvis inte bruka våld på oss själva genom att göra saker som vi inte vill eller orka, att lära oss att lyssna på vår egen sanning istället för att göra det som andra gör, som samhället uppmanar oss till.

Niyamas vägleder oss i hur vi ska ta hand om oss själva. Att se till att vi har ett rent sinne, att vi skapar och ger oss själva tid för de där välgörande rutinerna som får oss att må bra även på insidan, såsom vår yogapraktik och stunder i stillhet men även att se allt det fina runt omkring oss. Att vara tacksamma för allt vi har istället för att alltid sträva efter mer.

 

Vi varierar föreläsning med gruppdiskussioner och egen läsning, allt för att du ska få en djupare förståelse för filosofins underbara värld!

 

Torsdagar 19.45-20.45

9/3, 16/3, 23/3, 30/3 & 6/4