EN AVSLAPPNADE OCH SKÖN MASSAGEBEHANDLING FÖR ALLA

Lymfmassage

KROPPENS FRÄMSTA IMMUNFÖRSVAR

Lymfsystemet

Lymfsystemet är vårt främst immunförsvar som skyddar oss mot infektioner. Det är även kroppens stora reningsverk och renar vårt system från virus, bakterier och andra sjukdomsframkallande organismer. Lymfvätskan renas när den går igenom våra lymfkörtlar och den rena vätskan går sedan tillbaka ut i omloppen medan slaggprodukterna filtreras via våra njurar och genom vår svett.

När vårt lymfsystemet eller våra njurar inte fungerar som de ska så kan inte lymfvätskan renas, vilket innebär att bakterier och virus stannar kvar i kroppen. Det kan också innebära att lymfvätskan inte sugs upp som den ska och att vi då får överflödig vätska i kroppen som kan orsaka svullnader och fibroser. Detta resulterar i att hud och bindväv växer ihop och skapar stopp i flödet. Vanligt är att vi svullnar i fingrar, fötter, vader och ben.

När kroppen inte kan filtrera lymfvätskan ordentligt så kan en rad olika sjukdomar uppstå, då slaggprodukterna stannar kvar i kroppen.

Lymfmassage kan hjälpa vid övervikt, vätska och svullnad i kroppen, stram bindväv och smärta som orsakar av tröghet i lymfan. Metoden kan också hjälpa efter brännskador och operationer, många kvinnor får goda resultat av lymfmassage efter bröstcanceroperation!

Massagen

Under en lymfmassage så ligger du på en varm IR-madrass med ametiststenar som hjälper till att öka lymfflödet. Du ligger inbäddad under mjuka handdukar och får koppla av till en mjuk behandling med avslappnande musik i bakgrunden.

Man masserar i lymfflödets riktning genom mjuka strykningar längs kroppen och jobbar med att mjuka upp ärrvävnad och lösa upp fibroser.

Massagen är lätt, skön och avslappnande!

Vid första behandlingstillfället så går vi igenom din livsstil och livssituation då detta har en stor inverkan på lymfsystemet. Du får hjälp med att komma igång med egenvårdsmassage och information om vad som är bra att tänka på för att hjälpa systemet att komma i balans.

Man rekommenderar tre till fem tätare behandlingar i början, för att sedan underhålls behandla var fjärde till femte vecka vid problem med lymfsystemet.

Priser

Lymfmassage 90min – 990kr

Lymfmassage 120min – 1290kr

 

Nykundspaket á 3behandlingar (1x120min, 2x90min) – 3120kr

Fortsättningspaket á 3behandlingar (3x90min) – 2820kr

 

Problem med bokning eller frågor? Mejla till lindae@yogawithasilverlining.com