EN AVSLAPPNANDE OCH SKÖN MASSAGEBEHANDLING FÖR ALLA

Lymfmassage Kalmar & Göteborg

KROPPENS FRÄMSTA IMMUNFÖRSVAR

Lymfsystemet

Lymfsystemet är vårt främsta immunförsvar som skyddar oss mot infektioner. Det är även kroppens stora reningsverk och renar vårt system från virus, bakterier och andra sjukdomsframkallande organismer. Lymfvätskan renas när den går igenom våra lymfkörtlar och den rena vätskan går sedan tillbaka ut i omloppen medan slaggprodukterna filtreras via våra njurar och genom vår svett.

När vårt lymfsystem eller våra njurar inte fungerar som de ska så kan inte lymfvätskan renas, vilket innebär att bakterier och virus stannar kvar i kroppen. Det kan också innebära att lymfvätskan inte sugs upp som den ska och att vi då får överflödig vätska i kroppen som kan orsaka svullnader och fibroser. Detta resulterar i att hud och bindväv växer ihop och skapar stopp i flödet. Vanligt är att vi svullnar i fingrar, fötter, vader och ben.

När kroppen inte kan filtrera lymfvätskan ordentligt och slaggprodukterna därmed stannar kvar i kroppen kan en rad olika sjukdomar uppstå.

Lymfmassage kan hjälpa vid övervikt, vätska och svullnad i kroppen, men även vid stram bindväv och smärta som orsakas av tröghet i lymfan. Metoden kan också hjälpa efter brännskador och operationer (många kvinnor får goda resultat av lymfmassage efter bröstcanceroperation).

Lymfmassagen

Vi erbjuder nu Lymfmassage både i Kalmar och Göteborg hos Yoga With a Silver Lining!

Under en lymfmassage ligger du på en varm IR-madrass med ametistkristaller som hjälper till att öka lymfflödet. Du ligger inbäddad under mjuka handdukar och får koppla av till en mjuk behandling med avslappnande musik i bakgrunden.

Man masserar i lymfflödets riktning genom mjuka strykningar längs kroppen och jobbar med att mjuka upp ärrvävnad och lösa upp fibroser.

Massagen är lätt, skön och avslappnande!

Vid första behandlingstillfället går vi igenom din livsstil och livssituation då detta har en stor inverkan på lymfsystemet. Du får även hjälp med att komma igång med egenvårdsmassage och information om vad som är bra att tänka på för att hjälpa systemet att komma i balans.

Man rekommenderar tre till fem tätare behandlingar i början, för att sedan underhållsbehandla var fjärde till femte vecka vid problem med lymfsystemet.

Låter ovan lockande eller letar du efter lymfmassage i Kalmar eller Göteborg? Då är du varmt välkommen till oss!

Priser Lymfmassage

Lymfmassage 90 min – 1090 kr

Lymfmassage 120 min – 1 420kr

 

Nykundspaket á 3behandlingar (1 x  120 min, 2 x  90min) – 3 490 kr

Fortsättningspaket á 3behandlingar (3 x 90 min) – 3 120 kr

Bokning

KALMAR

Kontakta Linda E på 070-531 76 75 eller mejla lindae@yogawithasilverlining.com

Du kan även boka direkt via Mindbody, använd länken nedan eller gå via appointments i Mindbody-appen.

Ingång sker från Fabriksgatan 22, 39234 Kalmar

OBS! Lindas lilla hund Luna är med i lokalen vid massage, kontakta oss vid ev. allergi!

 

GÖTEBORG

Kontakta Sara H på 073-350 07 25 eller mejla sarah@yogawithasilverlining.com

Du kan även boka direkt via Mindbody, via appointments i Mindbody-appen.

Thorburnsgatan 5, 41264 Göteborg

 

 

Varmt välkomna!

Linda E, Malin & Sara