DATUM
19 November
TID
14.00-16.00
LÄRARE
Sara S
INVESTERING
350 kr
PLATS
Shala Rymd

Workshop – Förbered dig med gravidyoga!

Välkommen till en skön söndag med givande yoga för gravidkroppen. Workshopen innehåller element som andning, gravidanpassade yogapositioner och flöden, bäckenbottenövningar yogastyle och bra tips på hur du sen kan yoga hemma eller modifiera en vanlig yogaklass. En grundande och stärkande workshop för dig och din bebis i magen.

En fullspäckad förmiddag med sköna avspänningstekniker samt massor av tips till dig som vill uppleva en så bra graviditet och förlossning som möjligt.

Denna workshop är för dig som vill förbereda dig väl inför ditt kommande och livslånga föräldraskap. Vi kommer till exempel att arbeta med att skapa utrymme för bättre andning genom övningar som öppnar upp kring bröstkorg, axlar och skulderblad. Vi anpassar klassiska yogapositioner för att passa den gravida kroppen på ett säkert sätt.

 

Att vara gravid och att föda ett barn innebär stora fysiska och känslomässiga förändringar. Genom att använda yogans uråldriga självhjälpningssystem, kan det bli lättare att ta sig igenom det nya i livet på ett bra sätt.

Att bli mamma är en personlig upplevelse. Med yoga kan man bygga upp en lugn styrka och inre balans som hjälper en att klara alla utmaningar. Yoga ger energi, styrka och smidighet, ökar lungkapaciteten och hjälper till att hitta rätt balans mellan vila och aktivitet.

 

Gravidyoga är ett fantastiskt verktyg för att både stärka kropp och lugna sinnet under en graviditet samt hjälper dig att acceptera de stora förändringar som sker. Yogan hjälper oss till en ökad kroppskännedom och vi lär oss att lyssna på kroppens signaler och behov. Vi övar på att vara närvarande och fokuserade i fysiskt utmanande stunder.

 

Denna workshop innehåller en blandning av guidad meditation för att ge lugn och ro, ett mjukt och skönt flöde av positioner för att släppa på spänningar och guidning i förlossningsförberedande andning som fungerar som en naturlig smärtlindring. Klassen avslutas med en skön vila.

 

Vi avslutar workshopen med té och fruktstund och tid för diskussioner och frågor efter passet.

Kom som du är, inga förkunskaper behövs. Passar under alla trimestrar.