DATUM
Start 2 September
TID
10.00-11.00
LÄRARE
Lotten & Anna
INVESTERING
1 000 kr
PLATS
Shala Jord

Yinyoga för Seniorer

Välkommen till Yinyoga för seniorer!

Under denna kurs tar vi extra hänsyn till just dig och dina förutsättningar. Vi anpassar positionerna efter kroppen och inte tvärtom, vilket gör att varje ställning blir unik efter varje deltagares möjlighet.

Vig som stel – du är hjärtligt välkommen!

Genom att landa i stillhet i kroppen blir vi mer kärleksfulla till den kropp vi har och allt den förmår istället för att tänka tvärtom.

Ofta sätter vi upp mentala gränser för oss själva, för vad vi och vår kropp klarar av. Lär dig genom denna kurs att hitta en mjukare version av dig själv och din kropp. Lär dig att lyssna på kroppens signaler och på så vis utveckla en mer kärleksfull respekt för den.

Vi använder oss av bolster (kuddar), block och filtar för att stödja upp kroppen i våra positioner, så att vi kan slappna av i ställningarna. All utrustning finns på plats.

Yinyoga är den absolut mest stillsamma formen av yoga. Genom att vi stannar i varje position en lite längre stund (3-5 minuter) kommer vi åt vår viktiga bindväv. Med åren så blir bindväven mindre elastisk, men genom att stanna i positionerna mjukar vi återigen upp bindväven och lymfvätskan får ett bättre flöde i kroppen.

Yinyogan ger oss också andra fina fördelar som att vi stillar sinnet, den är otroligt avslappnande och minskar stress och oro som våra tankar förser oss med. Den bidrar till att vi blir mer närvarande, ett inre lugn skapas och rörligheten i lederna ökar. Vår energi och livslust får sig en liten kick kan man säga!

Vi är en mindre grupp på 10 deltagare där vi gemensamt bygger upp trygghet i gruppen och till vår egen kropp och sinne. Att dessutom landa med personer i samma livsfas skapar en gemenskap och utrymme att reflektera tillsammans.

Vi som håller i kursen är Lotten & Anna, båda utbildade Yinyogalärare.

Under Lottens klasser kommer du också få ta del av klangskålarnas mjuka ljud och vibrationer. Dessa vibrationer hjälper kroppen att återfå sin balans på cellnivå, allt medan vi bara slappnar av i kroppen och njuter av tonerna.

 

Datum & tider:

Måndagar 10.00 – 11.00

2  Sep – 21 Okt 2024

Din investering: 1000 kr