28 SEPTEMBER - 30 SEPTEMBER 2023

Yinyogalärarutbildning med Ann Svärdfelt

FULLBOKAD!
Nya datum för nästa termin kommer! För att anmäla intresse, mejla till; info@yogawithasilverlining.com
 
Stretchyoga, slowyoga eller mediationsyoga – Yinyoga är inte en ny yogaform som har kommit till väst. Yinyoga är däremot ett relativt nytt tillvägagångssätt för oss västerlänningar. Genom att sitta längre i olika yogiska ställningar sträcker man på de lite hårdare delarna i kroppen. De delar som håller ihop oss såsom bindväv, leder och ligament. Dessa hårdare delar blir därmed mera följsamma och smidiga. När dessa delar blir smidigare och man ökar rörligheten, blir det också enklare för musklerna att arbeta optimalt.

En forskningsrapport gjord av Doktor Hiroshimi Motoyama (Japan), visar på att de s k nadis, eller energikanaler som man länge känt till finns i kroppen, löper sublimt i vår bindväv. Så genom att stretcha bindväven stärker vi och möjliggör ett bättre energiflöde i våra energikanaler.

I vår stressade vardag upplever många människor att orken tryter, att det blir för mycket stress, att de stelnar till i kropparna och får värk – ett sätt att motverka detta och förebygga, kan vara yinyogan! När energin flödar mera fritt får man mer kraft och energi. Genom att i lugn och ro stretcha utan att forcera och istället bara genom att slappna av, sträcker vi på bindväven och därmed förbättra energiflödet i kanalerna. 

Denna ledarutbildning ger dig möjligheten att fördjupa dig i yinyogans grundprinciper. Vi går igenom flera olika upplägg på program, pratar om energisystemet, vad ställningarna är bra för, vad man kan tänka på när man sätter ihop ett program, hur man kan modifiera för olika personer.
 
Utbildningen leds av Ann Svärdfelt som har mångårig erfarenhet av att öva, leda och utbilda i yinyoga. Ann var en av de första i Sverige att undervisa yinyoga i början av 2000-talet.

Varje deltagare får diplom efter godkänd kurs. Varje deltagare ska under helgen sätta ihop och leda delar av ett eget program. Deltagarna får konstruktiv feedback.

Efter kurstillfället är deltagarna redo att hålla sina klasser. Mentorskap efter kurstillfället ingår. (Dvs det går bra att kontakta Ann för råd och frågor.)

 
Det blir sammanlagt 12 timmars lärarledd undervisning. Egen tid för eget arbete tillkommer. 

Lite Mer Information

Datum & Tider:
2023-09-28 – 2023-09-30
Torsdag 28/9 16.00-20.00
Fredag 29/9 13.00-18.00
Lördag 30/9 13.00-16.00
 
Plats:
Yoga with a Silver Lining, Shala Jord, Fabriksgatan 20 B
 
Pris:
5400kr inkl moms för privatpersoner och exklusive moms för företag (anmälan bindande med anmälningsavgift på 1 000kr).
Resterande del av avgiften ska vara betald innan kursen startar.

 

Bokning: 

Sker som vanligt via Mindbody.