EN PAUS FÖR DIG SOM STUDERAR ATT FÅ ANDAS & LANDA IN I KROPPEN

Studentyoga i Kalmar

I dagens snabbrörliga samhälle behöver vi hitta verktyg för att finna balans och harmoni, för att lugna vårt sinne samt minska våra stressnivåer, men även för att stärka och balansera upp vår kropp.

 

När kropp och sinne är i balans mår vi bra. Vi är kreativa, lösningsorienterade, har bättre fokus och koncentrationsförmåga. Vi har lättare att ta beslut och sprider härlig energi till våra medmänniskor. Yogan har en holistisk syn på vår hälsa och erbjuder fantastiska verktyg för välmående, inifrån & ut!

 

Att vara i balans är grunden och nyckeln till en välfungerande, hälsosam och lönsam studietid. Ge dig själv en stund att checka ut från studierna och istället checka in med dig själv!

 

Läs mer om våra fantastiska yogaformer, den dynamiska & stärkande Ashtangayogan samt den mjuka & lugna Yinyogan nedan.

Klasser Vårterminen 2024

Yin & Yang

Ashtangayoga

De ställningar som vi gör i Ashtangayogan är Hathayogaställningar sammansatta till ett härligt och dynamiskt flöde. 

 

Ashtangaygoan erbjuder ett systematiskt sätt att bygga upp vår kropp, öka vår smidighet samtidigt som vi stillar vårt sinne. Fokus är på vårt andetag och vi släpper prestation och perfektion och vänder istället fokus inåt. 

 

Vi gör ställningarna i bestämda serier, i samma ordning varje gång. Detta gör att kroppen snabbare vänjer sig vid ställningarna och att vi lättare kan hitta vårt andetag. Det är när vårt andetag och våra rörelser sker i samklang (Vinyasa) som vi får uppleva de fantastiska effekterna av yogapraktiken. Ashangayogan är helt enkelt den yogaform där du får uppleva mest yoga, om du frågar oss!

 

LÄS MER OM ASHTANGAYOGAN & DESS EFFEKTER HÄR!

Ashtangayoga yoga with a silver lining yoga kalmar yoga göteborg

Yinyoga

Yinyogan är en lugn och helande yogaform som är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin, och som verkligen gör underverk för kropp, sinne och själ. 

 

I Yinyogan gör vi positioner liggande eller sittande och stannar i varje position i 3–5 minuter. I denna yogaform pressar vi oss inte alls och stannar upp direkt när vi möter vårt motstånd. Här handlar det inte om att gå till ytterlägen utan om att lyssna in och slappna av och låta kroppen, andetaget och tiden göra jobbet.

 

Yinyogan kan ses som en passiv stretch där vi kommer åt våra innersta yinpartier såsom bindväv, skelett, ligament, leder och inre organ – ställen där vi ofta håller mycket spänningar men som är svåra att komma åt. Vårt sinne får även en välbehövlig vila och vi tränar oss på att vara här och nu. 

 

LÄS MER OM YINYOGAN & DESS EFFEKTER HÄR!